Android Zero Touch


Wat is zero-touch enrollment?
Zero-touch enrollment is een gestroomlijnd proces waarbij Android-apparaten worden geregistreerd voor zakelijk beheer. Bij de eerste keer opstarten controleren apparaten of er een bedrijfsconfiguratie aan het apparaat is toegewezen. Als dat het geval is, start het apparaat de registratiemethode voor volledig beheerde apparaten en downloadt het de juiste apparaatbeleidcontroller-app, waarmee vervolgens de instelling van het beheerde apparaat wordt voltooid.

Android zero-touch enrollment biedt een naadloze implementatiemethode voor Android-apparaten die eigendom zijn van bedrijven en waarmee grootschalige implementaties snel, eenvoudig en veilig kunnen worden uitgevoerd voor organisaties, IT en werknemers. Dankzij zero-touch is het makkelijk om apparaten online te configureren en met afgedwongen beheer te leveren, zodat werknemers er meteen mee aan de slag kunnen. 

Vereisten
Voor het gebruik van zero-touch enrollment heeft u het volgende nodig:

  • Een apparaat met Android Pie (9.0) of hoger*, een geschikt apparaat met Android Oreo (8.0) of een Pixel-telefoon met Android Nougat (7.0), gekocht via een resellerpartner.
  • Een zakelijke mobiliteitsbeheerprovider (Enterprise Mobility Management, EMM) die volledig beheerde apparaten ondersteunt.

Waar kan ik apparaten met zero-touch kopen?
Apparaten die in aanmerking komen voor zero-touch enrollment, moeten rechtstreeks worden gekocht bij een reseller of een Google-partner en niet via een consumentenwinkel.
TNWC is een van deze Google reseller partners. 

Welke Android-apparaten worden ondersteund?
De ondersteunde apparaten verschillen per reseller. Vanaf september 2020 kunnen geselecteerde resellers alle Android-apparaten met zero-touch aanbieden. Bij andere resellers is zero-touch alleen beschikbaar op geselecteerde apparaten. De mogelijkheid om elk apparaat met Android Pie (9.0) of hoger toe te wijzen voor zero-touch enrollment, wordt eind 2020 beschikbaar voor alle resellers.

Hoe gebruik ik zero-touch enrollment?
U beheert zero-touch enrollment voor uw organisatie via een online portal in uw webbrowser. Als we het over zero-touch enrollment hebben, noemen we dit het 'portal voor zero-touch enrollment', of vaak alleen maar het 'portal'. Gebruik dit document en uw EMM-documentatie om de volgende stappen uit te voeren:

  1. Koop uw apparaten bij een reseller, die vervolgens een zero-touch enrollment-account instelt voor uw organisatie.
  2. Maak een configuratie in het portal bestaande uit uw EMM-keuze en uw mobiele beleid.
  3. Stel de standaardconfiguratie in of pas uw configuratie handmatig toe op een reeks apparaten.

 U kunt het portal ook gebruiken voor het volgende:

  • De resellers activeren en deactiveren bij wie uw organisatie apparaten kan kopen.
  • De toegang tot het portal beheren voor gebruikers in uw organisatie.

Wil je graag meer weten over Android Zero Touch mail dan naar : azt@tnwc.nl